Menü
Контакти Желани продукти Търсене
Д-р Майя Гетова-Боева: Как да свикнем по-бързо със зъбните протези с помощта на фиксиращите кремове?

Д-р Майя Гетова-Боева: Как да свикнем по-бързо със зъбните протези с помощта на фиксиращите кремове?

Д-р Майя Гетова-Боева, стоматолог

Здравейте, бихте ли се представили?

Казвам се д-р Майя Гетова - Боева. Завършила съм Стоматологичния факултет към ВМИ гр. София. Управител съм на Амбулатория за индивидуална практика за първична дентална помощ в гр. Плевен.

Какви съвети бихте дали на пациенти, на които за първи път поставят зъбни протези?                   

С напредването на възрастта се увеличава и загубата на няколко или всички зъби в устата, при което се налага носенето на частични или цели протези. Те помагат на пациентите да се хранят и общуват по много по-добър начин, а и възстановяват естествения външен вид на лицето. Привикването към новите дори и идеално направени протези е дълъг и труден процес. Времето нужно за адаптиране и свикване със зъбните протези е индивидуално, тъй като ежедневното им носене често води до неудобства.

Има ли начини, чрез които пациентите да свикнат по-бързо?

Неприятните усещания, свързани с носенето на зъбни протези, а и по-бързото привикване към тях, могат да бъдат подпомогнати от фиксиращи продукти. На пазара се предлагат различни средства за фиксиране на зъбни протези, като най-разпространени са фиксиращите кремове. Благодарение на тях се осигурява сигурно закрепване на протезите през целия ден, създава се чувство за комфорт и се предотвратява попадането на храна под протезата. В аптечната мрежа вече се предлага най-новият продукт от марката Протефикс, а именно Протефикс Премиум – фиксиращ крем за зъбни протези със седем позитивни ефекта.

Той може да бъде прилаган и върху мокра протеза, като фиксира зъбните протези за максимално дълго време. Предпазва лигавицата на устата, защото в състава му е добавен витамин Е, който уплътнява ефективно зъбните протези в периферията им, като предотвратява навлизането на храна под тях. Протефикс Премиум създава комфорт при носенето на зъбни протези, защото образува еластичен слой между протезата и венците. Във формулата му са добавени екстракти от три изключително полезни билки – смирна, градински чай и лайка, които успокояват лигавицата и предпазват от възпаления. Във фиксиращия крем Протефикс Премиум е добавен и ментов аромат, който придава допълнителна свежест без да променя вкусовите качества на храната.

Как се прилагат фиксиращите кремове?

Фиксиращите кремове Протефикс са лесни за употреба, нанасят се директно върху влажна протеза и осигуряват бързо фиксиране с дълготраен ефект. Така постигнатата стабилност свежда до минимум дискомфорта и гарантира увереност при говорене и хранене. Кремовете Протефикс не съдържат консерванти и други вредни вещества, които могат да окажат неблагоприятно влияние върху целия организъм. Подходящи са за ежедневна употреба и могат да се прилагат неограничен период от време.