Menü
Контакти Желани продукти Търсене
Протези, ортодонтски апаратчета и тяхната хигиена

Протези, ортодонтски апаратчета и тяхната хигиена

 

Привикването към новите дори и идеално направени зъбни протези или ортодонтски апаратчета (шини), често е дълго и трудно. Времето нужно за адаптиране и свикване със зъбните протези е индивидуално. Този процес може да бъде затруднен допълнително, ако не познавате и не спазвате специфичните хигиенни изисквания за поддръжка на протезите и шините.

Хигиената на зъбните протези и ортодонтските шини е изключително важна, тъй като между протезите и венците се натрупват хранителни остатъци, които намаляват стабилността на протезата и могат да са причина за поява на неприятен дъх от устата. Върху протезите се натрупва бактериален налеп, който ако не се почиства редовно води до образуването на зъбен камък. Той е причина за оцветяването на протезите, а и също така може да доведе и до възпаление на устната лигавица. Затова ежедневното почистване на протезите е изключително важно. Някои от пациентите почистват протезите си с четка и паста за зъби или с други методи и средства, които не са ефективни, а често водят и до механично увреждане на протезите.  Появата на микроскопични драскотини по повърхността на протезата създава условия за по-голямото натрупване на налепи и навлизане на бактерии в дълбочината на протезата.

Най-подходящото почистване на протезите се осъществява със специално създадени за тази цел почистващи таблетки. Тези таблетки имат дезодориращ ефект и отлична почистваща сила, която се постига благодарение на действието на активен кислород. Таблетките действат самостоятелно и почистват зъбните протези или шините бързо и изцяло, без да повредят материала, от който са направени. Употребата е им е изключително лесна: разтварят се в чаша с вода. За по-лесното контролиране на процеса в таблетките се съдържат цветни индикатори - разтворът в началото е оцветен в синьо и избледнява след пълното дезинфекциране на протезите. Потопената в разтвора зъбна протеза се почиства от налепите само за 3 минути, а за 10 минути се дезинфекцира напълно унищожават се 99,99 % от микроорганизмите.

Внимателната и правилна грижа е от основно значение както за състоянието на зъбните протези, така и за здравето на устната кухина. Така ще имате самочувствие и спокойствие при говорене и усмивка.

 

Кликнете тук за да научите повече за почистващите таблетки Protefix!