Menü
Контакти Желани продукти Търсене
Въпроси и отговори

Какво е по-специалното в Протефикс Протект Гел?

Протефикс Протект Гел създава протективен филм, който предпазва раната от външни механични и химични дразнения, освен това той успокоява болката при възпаления и подпомага бързото зарастване на рани в устната кухина, като стимулира регенерацията на околните клетки.

Какво е TGO?

TGO (глицерол-оксид-триестер) е основната съставка на Протефикс Протект Гел, която се добива от специални растителни масла, по нов, патентован метод.

Какво да направя, за да свикна по-бързо с протезите си?

В случай, че ползвате имедиатни /временни/ протези, докато очаквате направата на постоянните, Ви препоръчваме да използвате Протефикс Фиксиращи подложки за този начален период. След екстракцията на зъбите, при челюстта се наблюдават промени, така че в началото и постоянните протези няма да се напасват идеално. Тук отново, подходящи за употреба са подложките, защото те осигуряват стабилност на протезата при тези несъответствия. През целия останал период може да използвате Протефикс Протекг Гел ежедневно, за да предпазвате лигавицата от наранявания. Проучванията показват, че потребителите, които следват гореспоменатите съвети много по-лесно свикват с протезите си.

Защо мога да използвам Протефикс Фиксиращите подложки само, ако нося цели протези?

Материалът, от който са изработени фиксиращите подложки е специална фина и добре поносима за лигавицата тъкан, съдържаща натриев алгинат. Тази тъкан помага за по-силното прилепване на протезата, скоро след като бъде навлажнена. При частични протези, които влизат в директен контакт с куки или изострени коронки има опасност от закачане на подложките и невъзможното отстраняване на протезата от устата, без увреждането й.

Какво да направя, ако има запушване на тубата на фиксиращите кремове?

В случаи, в които отворът на тубата е влязъл в контакт с вода, може да се образува твърда коричка на края на тубата. Затова след нанасяне на нужното количество фиксиращ крем, затворете тубата внимателно, като се стремите да запазите отвора чист и сух. В никакъв случай не изплаквайте отвора на тубата с вода.

Има ли някаква опасност за мен, ако погълна някакво количество от фиксиращите кремове?

Не. Голяма част от Протефикс Фиксиращите кремове се разграждат от слюнката, така при поглъщането на малки количества не могат да нанесат щети в човешкото тяло. Останалата част от него преминава през хранопровода непроменена и не се разтваря в тялото, като по този начин не му оказва никакво влияние.

Колко време действат Протефикс Фиксиращите кремове?

Фиксиращата сила на Протефикс кремовете в голяма степен е индивидуална. Въпреки това средната продължителност на действието им може да се определи между 8 и 10 часа в зависимост от вида на протезите, които използвате и инвидуалните особеностти на вашата челюст. 

Как мога да премахна остатъците от фиксиращите кремове?

По-упорити остатъци от фиксиращ крем могат да бъдат отстранени с вълнено (памучно) парче плат натопено в олио ( или течна мазнина, подходяща за консумация). При определени обстоятелства олио може да остане по протезата, но това няма да промени фиксиращата сила на крема. Моля, просто отстранете олиото от протезата.

Как да извадя протезите си?

Ако използвате фиксиращ крем, ще трябва първо да отлепите протезата от лигавицата.

  • Първо: изплакнете устата си с топла вода или вода за уста.
  • След това внимателно извадете долните протези, издърпвайки ги нежно, докато успеете да ги премахнете.
  • За да премахнете горните протези, поставете палеца си зад предните зъби и след това едновременно натиснете нагоре и навън по посока на носа ви.
  • Ако след тези действия все още не успявате да свалите протезите си и не искате да преспите с тях, моля, обърнете се към личния си стоматолог.

Ще прилепнат ли по-добре протезите ми, ако използвам фиксиращ крем?

Редица стоматолози знаят, че фиксиращият крем може да подобри стабилността на протезата, дори при такива, които на пръв поглед имат добра фиксация и именно за това препоръчват на пациентите си да използват фиксиращи кремове в ежедневието си. И не само това, извествен факт е, че при пациенти с проблеми с челюстта трудно може да се изработят протези, които идеално да прилягат. Освен това, фиксиращите кремове помагат при проблеми като възпаления и натиск, причинени от движението на протезите. Протезите от своя страна не са гъвкави, докато устната лигавица търпи промени с течение на времето, което на практика означава, че протезите не могат да прилепват идеално вечно. Именно за това Вие трябва редовно да проверявате своите протези при стоматолога си.

При какви проблеми с протезите се препоръчват Протефикс Фиксиращите подложки?

Протефикс Фиксиращите подложки се препоръчват само при цели протези. Те помагат при прекомерно износване на протезата и/или по-голяма загуба на кост при горна или долна челюст. Протефикс Фиксиращите подложки се препоръчват и по време на носенето на имедиатни (временни) протези.

При какви проблеми се препоръчва използването на Протефикс Фиксиращи кремове?

Протефикс Фиксиращите кремове се препоръчват при проблеми със задържането на зъбните протези и при увеличено слюноотделяне. Подходящи са за всички хора, които искат да усещат стабилност и комфорт, докато носят своите протези. Изключителната сила при мокра основа гарантира продължително действие и ефективно уплътняване на зъбните протези, което продотвратява навлизането на хранителни остатъци.

При какви адхезивни проблеми се препоръчва Протефикс Фиксиращата пудра?

Протефикс Фиксиращата пудра е особено подходяща при по-незначителни проблеми със задържането на протезата, както и при случаите на понижен вискозитет на слюнката или при чувствителна лигавица. Фиксиращата пудра се състои от 100 % натриев алгинат, което я прави подходяща за онези от Вас, които предпочитат естествени продукти.